www.ycas.nl - Kunstlessen van Yolande
 -

Kunstlessen van Yolande  

ATELIER

Yolande heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het geven van inhoudsvolle creatieve retraites van een week en workshops op maat zoals feesten en verdrietige momenten.
Iedere workshops wordt speciaal ontwikkeld en aangepast naar de personen en de omstandigheden. 
Zij heeft een aangeboren psychologische inzicht wat volgroeit is geraakt door persoonlijke en vakkundige ervaringen.
Haar spirituele overtuiging dat alles en iedereen wat geschapen is gelijk is aan elkaar, is voelbaar in alles wat zij doet.
Op speelse wijze leert ze je te werken met allerlei technische vaardigheden en materialen die nodig zijn om te creëren wat er binnen in jou leeft.


KIES VOOR VRIJHEID.

In het atelier sluiten we op een kunstzinnige manier aan op het thema van de retraite, VerWonderReis´. We gaan proberen om onszelf deze week echt te geven, ons opnieuw te verwonderen over de vele wonderen die er in en om ons heen gebeuren. We doen nieuwe inspiratie op. Je kunt kiezen om te tekenen, schilderen, schrijven, beeldhouwen met klei of met zachte steensoorten. Het maakt je vrij en los en laat je terugkeren bij jezelf. De liefdevolle omgeving, de aanvullende retraiteonderdelen, de rust en stilte van de omliggende natuur en de gezonde voeding helpen daarbij.

 
WAT IS KUNST ?

Voor Yolande is het van belang dat jij iets maakt wat eigen is. Dat jij werkt vanuit jou zelf. Het is voor haar niet interessant of jij een mooie copie van de omgeving, van een foto of van een ander schilderij wat jij mooi vindt kunt maken. Het gaat er haar om dat jij terugkeert naar jezelf. Dat jij jezelf durft te zijn. Dat jij naar buiten kunt brengen wat er in jóu leeft en dat jij daar blij mee kunt zijn. Zij heeft de overtuiging dat copiëren KITCH zijn en dat, als jij iets hebt gemaakt waarin men jóu herkent en het is onderbouwt met een goede techniek, het KUNST is.  
 
 

LOSLATEN VAN HET DENKEN 
38 graden. Zwemmen, beeldhouwen, zwemmen, beeldhouwen enz. 
Dat klinkt simpel maar blijkt in de praktijk best lastig. Het heeft te maken met het leren loslaten van je denken en daarmee het overwinnen van je angst. Je angst dat je bijvoorbeeld denkt dat je niet goed genoeg bent of dat je überhaupt niet (meer) weet wie je bent of wat je doel is in dit leven.
Of dat je, tijdens het werken, blokkades tegen komt van pijnen en frustraties. Vastgezette denkbeelden die er gedurende ons leven in ons systeem ingeslopen zijn waardoor we veel te veel vanuit ons hoofd beslissingen gaan nemen in plaats vanuit ons gevoel.

In het maken van echte authentieke kunst kom je jezelf voortdurend tegen. Het leren loslaten en terugkeren in je hart is een ware aanvulling op je leven.


KUNST MAKEN IS EEN TOPSPORT


Het maken van deze echte pure kunst vraagt veel van de kunstenaar. Het is een innerlijk proces waarbij je jezelf opschoont en daarna in conditie houdt. Het is een leerschool voor het leven waarbij Yolande je begeleidt en ondersteunt.


BEVRIJDING WERKT LOUTEREND 

Het is de moeite waard om op deze manier kunstzinnig bezig te zijn. Het geeft heel veel voordelen. De werking van de kleuren en vormen zijn helend. Door de keuzes die je voortdurend moet nemen wordt je mentaal sterker. Je leert jezelf beter kennen en je komt weer in balans.
Ik heb heel veel zin in deze week en ik hoop jou te mogen begroeten om samen te proberen in de stilte van het moment terug te komen.

Yolande