www.ycas.nl - Retraite Gite
 -


RETRAITE GITE
 

TERUGKEREN TOT JEZELF MET BEHULP VAN KUNST, CULTUUR EN NATUUR
EXPRESS YOURSELF

Heb je behoefte aan een plek waar rust en stilte een liefdevolle inspiratie vormen om naar binnen te keren en waar je tot jezelf kunt komen ?
D
an is het nemen van een retraite in Yolande Centre  d´Art Sanssat misschien wel iets voor jou ! 
Tijdens een holistische retraites heb je de gelegenheid om  in te keren in jezelf. Je kunt tot rust komen, tijd nemen voor jezelf en je hoofd leeg maken. 
Het is een zeer geschikte locatie om jouw eigen kunstzinnige of levens-project te starten op alle mogelijke manieren, waarbij ik je, als je dat fijn vindt, kan ondersteunen. 

Je kunt zo lang en zo kort mogelijk bij ons verblijven en je kunt de data van jouw aankomst en vertrek zelf bepalen.
Je hebt de beschikking over een keuken waar je je eigen maaltijden kunt bereidt.
Je kunt dit ook samen met anderen doen want Le Petit Prince is groot genoeg voor 4 personen.
Het bestaat uit 2 slaapkamers, een zit slaapkamer: totaal 8 x 8 m. een hal, douche, toilet en keuken: totaal 8 x 3 m. 

Er is een mogelijkheid tot een persoonlijke begeleiding op gezondheidsgebied en eventueel in deze week te starten met kuren. Het is een tijd om een nieuwe evenwichtige opbouw van jouw hele gestel te creëren. 


HET CENTRUM

Het prachtige centrum is een monumentaal erfgoed met de allure van een kasteel. Het is in 1880 gebouwd door architectenfamilie Noailly met de meest hoogwaardige materialen. Het staat in de touristische gidsen van de Allier vermeld onder : Chateaux et Belles Demeures. Alle vloeren en deuren zijn van eikenhout. Alle kamers zijn afgewerkt met ronde hoeken.                                                                                                                                  Meer info Klik HiER


KUNST

Tijdens jouw verblijf kun je vrijblijvend gebruik maken van de bibliotheek, meditatiekapel, de gemeenschappelijke ruimte, het zwembad, de danszaal en de terrassen. Tegen bijbetaling de jacuzzi en het atelier waar je de mogelijkheid hebt tot het volgen van enkele kunstlessen of in de danszaal het volgen van enkele dansexpressie of yogalessen.

In de lange corridor zijn sculpturen en schilderijen te bezichtigen van beeldend kunstenaar Yolande Weerdenburg.
In de galerieën kun je litho´s en ansichtkaarten kopen.                                                                        Meer info Klik HIER


EXTERIEUR DE DROOMTUINEN

Op de gehele benedenverdieping lopen de deuren uit in De Droomtuinen die Yolande vanaf 2006 heeft ontworpen en aangelegd in de vier elementen, met terrassen, vijvers en fonteinen. Het is een kleine biotoop waar veel beschermde diersoorten zich veilig weten. Hier kun je, in de stilte van de natuur, met de architectuur van het monumentale erfgoed en met de kunst, terugkeren naar jezelf. 
                                                    
                                                                                                      Meer info Klik HIER