www.ycas.nl - Gite Le petit prince
 -

ET VOILA   ...………….   GITE LE PETIT PRINCE 
voor Vakantie en Retraites 
Mogelijk voor 1 tot 5 personen
vanaf 2 dagen tot 4 weken......!


LE PETIT PRINCE IS HEERLIJK OM IN TE VERBLIJVEN VOOR LANGERE TIJD. 

Het huisje bestaat uit drie slaapkamers waarvan een met zithoek. Er is een douche, toilet, een nieuwe keuken en een eigen entree met hal. De slaapkamers hebben moderne goede bedden, parketvloeren en in alle gevels ramen die uitkijken op de heuvels in de omtrek. Het is een heerlijk huis voor vakantie of om er langere tijd te verblijven in de vorm van een retraite voor 1 tot 5 personen.                                                                                                  Klik hier om te reserveren 

Gite Le petit prince a gauche, pour 1 que 5 personnesVAKANTIE GITE

In de rust en stilte van het terrein zelf is er van alles te doen. Er zijn diverse terrassen waar je bij het geluid van het kabbelende water heerlijk kunt zitten. Bij het zwembad kun je zonnebaden en door de tuinen kun je eindeloos dwalen.

Ook in de omgeving is er van alles te doen. Vlakbij ligt de rivier de Allier en iets verder ligt de Sioule waar je kunt zwemmen en roeien. Op 5 minuten afstand ligt het middeleeuwse stadje Billy met haar oude kasteel en op 20 minuten afstand ligt de Jugendstil stad Vichy, beter bekend als Klein Parijs.

Op iedere dag van de week is er ergens wel een markt met lokale producten en in de zomermaanden worden er regelmatig festivals georganiseerd met licht en geluid spektakels bovenop de oude torens.

U kunt bij ons boeken voor wandeltochten onder begeleiding van onze professionele wandelcoach. U kunt kiezen uit korte wandelingen: duur: enkele uren. Middel: een dag of Lang: d.w.z. dagenlang erop uit trekken en overnachten in daarvoor bestemde hutten in de bergen. Vraagt U voor de laatste optie eerst even naar de data wanneer deze plaats vinden.

RETRAITE GITE 
  
TERUGKEREN TOT JEZELF MET BEHULP VAN KUNST, CULTUUR EN NATUUR / EXPRESS YOURSELF

Heb je behoefte aan een plek waar rust en stilte een liefdevolle inspiratie vormen om naar binnen te keren en waar je tot jezelf kunt komen ?
D
an is het nemen van een retraite in Yolande Centre  d´Art Sanssat misschien wel iets voor jou ! 
Tijdens een holistische retraites heb je de gelegenheid om  in te keren in jezelf. Je kunt tot rust komen, tijd nemen voor jezelf en je hoofd leeg maken. Het is een zeer geschikte locatie om jouw eigen kunstzinnige of levens-project te starten op alle mogelijke manieren, waarbij ik je, als je dat fijn vindt, kan ondersteunen. 

Je kunt zo lang en zo kort mogelijk bij ons verblijven en je kunt de data van jouw aankomst en vertrek zelf bepalen.

Er is een mogelijkheid tot een persoonlijke begeleiding op gezondheidsgebied en eventueel in deze weken te starten met kuren. Het is een tijd om een nieuwe evenwichtige opbouw van jouw hele gestel te creëren. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Le Petit Prince is sfeervol en gezellig ingericht en voorzien van:
 • Eigen ingang
 • Douche en toilet op de gang.
 • Elektrische verwarming.
 • Een volledig ingerichte keuken met: koelkast, elektrische kookplaat, senseo-koffiezetapparaat, waterkoker, pannen, servies, bestek etc.
 • Een slaapkamer/living is met een vijfpersoons leren bankstel, kastruimte, een toilettafel, beeldscherm voor films en een comfortabel tweepersoonsbed van 1.60 m bij 2 m 
 • Een slaapkamer met een comfortabel tweepersoonsbed van 1.60 m bij 2 m.
 • Een slaapkamer met een bed van 1.20 m. breed, een eenpersoonsbed en een grote linnenkast. 
 • Kinderledikantje en kinderstoel zijn beschikbaar.
 • Rondom de gite liggen de tuinen waar je gebruik van kunt maken.
 • In de droomtuinen bevinden zich de terrassen, het zwembad, de kinderspeeltuin, de vuurplaats enz.
 • Tegen bijbetaling kun je gebruik maken van de jacuzzi.
 • Gratis parkeren op de parkeerplaats aan de overkant van Yolande Centre d´Art Sanssat.

De bedden zijn bij aankomst opgemaakt zodat je meteen kunt genieten van een zorgeloze vakantie.
De huurprijs is gebaseerd op een bezetting van vijf personen en is inclusief: beddengoed, gas, warm water en gemiddeld 20 kwh. elektra per dag, dat bij normaal gebruik ruim voldoende is gebleken.

OVERIGE INFORMATIE

HET CENTRUM
Het prachtige centrum is een monumentaal erfgoed met de allure van een kasteel. Het is in 1880 gebouwd door architectenfamilie Noailly met de meest hoogwaardige materialen. Het staat in de touristische gidsen van de Allier vermeld onder : Chateaux et Belles Demeures. Alle vloeren en deuren zijn van eikenhout. Alle kamers zijn afgewerkt met ronde hoeken.                                                                                                                                  Meer info Klik HiER

VEEL MEER DAN EEN GITE....
Tijdens jouw verblijf kun je vrijblijvend gebruik maken van de bibliotheek, meditatiekapel, de gemeenschappelijke ruimte, het zwembad, de danszaal en de terrassen. Tegen bijbetaling de jacuzzi en het atelier waar je de mogelijkheid hebt tot het volgen van enkele kunstlessen of in de danszaal het volgen van enkele dansexpressie of yogalessen.
In de lange corridor zijn sculpturen en schilderijen te bezichtigen van beeldend kunstenaar Yolande Weerdenburg.
In de galerieën kun je litho´s en ansichtkaarten kopen.                                                                        Meer info Klik HIER


EXTERIEUR DE DROOMTUINEN
Op de gehele benedenverdieping lopen de deuren uit in De Droomtuinen die Yolande vanaf 2006 heeft ontworpen en aangelegd in de vier elementen, met terrassen, vijvers en fonteinen. Het is een kleine biotoop waar veel beschermde diersoorten zich veilig weten. Hier kun je, in de stilte van de natuur, met de architectuur van het monumentale erfgoed en met de kunst, terugkeren naar jezelf. 
                                                    
                                                                                                      Meer info Klik HIER

KUNSTLESSEN
Gedurende jouw verblijf is er een mogelijkheid tot het nemen van kunstlessen. Je kunt kiezen uit beeldhouwen, schilderen, schrijven of expressiedans. 
Prijs: 30 euro p.p. voor 1 les (3 uur)                                                                                       Klik hier om te RESERVEREN