www.ycas.nl - Kunstlessen van Yolande
 -

Kunstlessen van Yolande  

ATELIER

Yolande geeft al meer dan twintig jaar kunstlessen aangevuld met inhoudsvolle creatieve retraites van een week en workshops op maat voor enkele uren bij feesten of verdrietige momenten.

Iedere workshops wordt speciaal ontwikkeld en aangepast naar de personen en de omstandigheden. 
Zij heeft een aangeboren psychologische inzicht wat volgroeit is geraakt door persoonlijke en vakkundige ervaringen.
Haar spirituele overtuiging, dat alles en iedereen wat geschapen is gelijk is aan elkaar, is voelbaar in alles wat zij doet en heeft zij werkbaar gemaakt zodat het een praktische en zeer doelgerichte bestemming heeft gekregen.

Op speelse wijze leert ze je te werken met allerlei technische vaardigheden en materialen die nodig zijn om te creëren wat er binnen in jou leeft.


KIES VOOR VRIJHEID.

In het atelier sluiten we op een kunstzinnige manier aan op een thema. We doen nieuwe inspiratie op. Je kunt kiezen uit tekenen, schilderen, schrijven, beeldhouwen met klei of met zachte steensoorten of expressiedans. Kunstzinnig bezig zijn maakt je vrij en los en laat je terugkeren bij jezelf. De liefdevolle omgeving, de rust en de stilte van de omliggende natuur helpen daarbij.

 
WAT IS KUNST ?

Voor Yolande is het van belang dat jij iets maakt wat eigen is. Dat jij werkt vanuit jou zelf. Het is voor haar niet interessant of jij een mooie copie van de omgeving, van een foto of van een ander schilderij wat jij mooi vindt kunt maken. Het gaat er haar om dat jij terugkeert naar jezelf. Dat jij jezelf durft te zijn. Dat jij naar buiten kunt brengen wat er in jóu leeft en dat jij daar blij mee kunt zijn. Zij heeft de overtuiging dat copiëren KITCH is en dat, als jij iets hebt gemaakt waarin men jóu herkent en het is onderbouwt met een goede techniek, het KUNST is.  

 
 

LOSLATEN VAN HET DENKEN 

38 graden. Zwemmen, beeldhouwen, zwemmen, beeldhouwen enz. 
Dat klinkt simpel maar blijkt in de praktijk best lastig. Het heeft te maken met het leren loslaten van je denken en daarmee het overwinnen van je angst. Je angst dat je bijvoorbeeld denkt dat je niet goed genoeg bent of dat je überhaupt niet (meer) weet wie je bent of wat je doel is in dit leven.
Of dat je, tijdens het werken, blokkades tegen komt van pijnen en frustraties. Vastgezette denkbeelden die er gedurende ons leven in ons systeem ingeslopen zijn waardoor we veel te veel vanuit ons hoofd beslissingen gaan nemen in plaats vanuit ons gevoel.

In het maken van echte authentieke kunst kom je jezelf voortdurend tegen. Het leren loslaten en terugkeren in je hart is een ware aanvulling op je leven.TECHNIEK

Ook de techniek komt aan bod. Want zonder de techniek van het licht, de luchten, de diepte en de materialen kom je er niet. Yolande helpt je daarbij op een speelse manier waardoor je nauwelijks in de gaten hebt dat je met techniek bezig bent.KUNST MAKEN IS EEN TOPSPORT

Daarna volgen de momenten dat je het beeld dat het ´mooi´ moet worden los moet gaan laten en jij je er zoveel mogelijk buiten houdt. Jij mag je niet bemoeien met het proces dat ontstaat. Ook deze fase is lastig maar Yolande leert je dat al in de eerste les door te zeggen dat alles wat je maakt weggegooid gaat worden.

Het maken van deze echte pure kunst vraagt veel van de kunstenaar. Het is een innerlijk proces waarbij je jezelf opschoont om jezelf daarna zo goed mogelijk in conditie te houden. Het is een leerschool voor het leven waarbij Yolande je begeleidt en ondersteunt.

Ik ben heel geïnspireerd om met jou samen te gaan kijken hoever we terug kunnen keren in de stilte van het moment.

Yolande