Ik wil nooit meer ziek worden
 -
RSS Fan worden

Recente posts

Ik wil nooit meer ziek worden
Durf te dromen en maak ze dan waar.....
Voorjaar in mijn Lijf !
Mijn Verhaal
Als je gezond bent wil je duizend dingen, als je niet gezond bent wil je maar één ding !

Categorieën

1. Vitamines en mineralen
2. Mijn verhaal
3. Voorjaar in mijn lijf !
4. Durf te dromen
5. Ik wil nooit meer ziek worden
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Ik wil nooit meer ziek worden

Foto: Sven voor het ongeluk met zijn vrouw Yoeroeke

Regelmatig kies ik iemand uit mijn cliëntenbestand en met hun goedkeuring publiceer ik hun verhaal. Hier het intensieve en waargebeurde verhaal van Sven.

Sven: Wat onwijs mooi en leuk en toch ook weer heftig om een verhaaltje over mijn eigen leven te lezen..!!
Maar vind het te gek wat je doet! Dus plaats het verhaal maar in de wereld en ik hoop dat het mensen aanspreekt. Dikke kusX. Sven. 

IK WIL NOOIT MEER ZIEK WORDEN

Iedereen kan zich de schok nog goed herinneren. Een jaar geleden belandde Sven plotseling in het ziekenhuis en bracht daar ruim anderhalve week door op de intensive care. Sven is houtbewerker en door een splinter, die een ontsteking veroorzaakte in zijn vinger, ontstond een deel van zijn geschiedenis die nog lang zijn sporen van angst zou achterlaten. Hij was met deze ontsteking wel naar de dokter gegaan maar niemand vond het echt de moeite van een alarmering waard.

Totdat deze ontsteking resulteerde in een ernstige bloedvergiftiging die zich midden in de nacht, terwijl Sven koortsig sliep, plotseling doorzette naar zijn strotteklep waardoor een vernauwing ontstond en hij zeer snel geen lucht meer kon krijgen. Hoe heeft het zo wonderlijk kunnen zijn dat zijn partner Yoeroeke die tijdens zijn ziek zijn in een andere kamer sliep, op dat moment wakker werd, naar hem toe liep en hoorde dat Sven plotseling moeilijker ging adem halen waarop zij 112 belde en de mensen aan de andere kant van de telefoon tegen haar zeiden dat het allemaal wel mee zou vallen. Ook al hadden ze het haar afgeraden ze moest snel beslissen en ze belde instinctief de ambulance die er snel waren en hem meenamen naar het ziekenhuis. Het komt niet veel voor, deze zeldzame ziekte die in de vaktermen Epiglottitus heet, maar als je het een keer ervaren hebt laat de schrik je voorlopig niet meer los. Juist doordat het zo snel gaat en de mensen niet adequaat reageren lopen deze verhalen meestal niet goed af maar door het kordate ingrijpen van zijn vrouw is Sven nu gelukkig nog in leven.

Hij weet er zelf nog weinig van. Direct na aankomst in het ziekenhuis brachten de artsen hem onder narcose en bonden ze hem vast met handen en hoofd want de buis die ingebracht was in zijn longen om adem te krijgen mocht hij niet los maken. Daarna stopten ze hem helemaal vol met antibiotica. Eerst een lichte dosis, toen een steeds zwaardere, in de hoop dat het aan zou slaan en de ontsteking waardoor de vernauwing was ontstaan, zich zou opheffen. Het werd een strijd van leven op dood, zou de antibiotica het winnen of zou het lichaam van Sven het eerder begeven ? De angst duurde zes dagen en zes nachten waarbij Yoeroeke aan zijn bed zat en Sven af en toe bij kwam, stikkend in de buis.

We hadden het al bijna opgegeven maar uiteindelijk lukte het hem erboven op te komen. Dik en opgezet maar helemaal verslapt van dagen niets eten ontwaakte hij uit zijn narcose en voelde zich als een man van 95. Na dagen mocht hij weer naar huis maar door het ziekenhuis werd er verder niets gedaan om hem te helpen aan te sterken.

In de maanden erna werd Sven veel en regelmatig ziek waarbij hij steeds in bed moest blijven. Zijn werk ging achteruit omdat hij niet voldoende uren kon maken. Zijn lichaam was te verzwakt en niet in staat om weer aan te sterken en er bovenop te komen. Het werd nu wel heel erg duidelijk: zo kon het niet langer doorgaan.

Dat was het moment dat ze samen op mijn deur klopten. Ze hadden mijn verhaal over de stofwisselingskuur gehoord en zoals Sven zelf vertelde: ''toen hij mij zag samen met de energie in mijn ogen wist hij dat hij deze kuur wilde gaan doen.''

Samen begonnen ze aan de gezondheidskuur. Ik besprak met hen alle details en we bereidden ons grondig voor op dat wat komen zou.

Er volgden een zware anderhalve week. Ze veranderden hun eetpatroon waarin ze alles wat ze aten moesten bijhouden. . Door de verandering werd hij erg moe en mistte hij de suikers die hij gewend was te eten waardoor het lichaam van Sven afkickverschijnselen kreeg. Maar toen de eerste strijd gestreden was en de rommel uit zijn lijf verdwenen konden we gaan opbouwen en vanaf dat moment werd het steeds fijner.

Hij voelde en zag dat hij snel veranderde. Door het gezonde eten en door het gebruik van de supplementen werd hij lichter in zijn lichaam zonder dat hij spiermassa verloor. Maar hij werd ook lichter in zijn hoofd. De depressieve gevoelens verdwenen en langzaamaan ging hij weer meer bewegen en zelfs sporten. De kuur schoonde zijn fysieke licha
am op maar ook zijn geestelijke ervaringen. Hij kreeg een soort tunnelvisie waardoor hij veel beter na kon denken en in de weken die volgden was hij in staat om veel geconcentreerder te werken en betere prioriteiten te stellen.  Al na vier weken voelde hij zich geweldig wat hij duidelijk uitstraalde.

Hij stond iedere dag stralend op, kon zijn kleren van vroeger weer aan, deed enthousiast yoga, ging onvermoeibaar aan het werk en had nog genoeg energie over om met zijn vrouw en dochter grapjes te maken en te spelen. het leven was weer terug. Sven had niet gedacht dat dat nog mogelijk zou zijn.

Nu gebruikt hij nog steeds belangrijke onderdelen van de kuur om zijn lichaam in topvorm te houden.
Sven: ''Ik vind het belangrijk om gezond en goed met mijn lichaam om te gaan. Ik wil geen rommel meer eten en ik wil de supplementen altijd blijven gebruiken. want een ding heb ik er zeker van geleerd: ik wil nooit meer ziek worden !"


Sven na de kuur spelend met zijn dochter Mayuna
2 Reacties op Ik wil nooit meer ziek worden:

Comments RSS
Piet Vonk on maandag 12 juni 2017 19:09
Een heftig verhaal van een ingrijpende gebeurtenis, maar met een hele goede afloop door de fantastische supplementen. Geweldig. En je ziet maar weer, het wordt niet altijd door de z.g.n deskundigen, in dit geval de medici, juist beoordeeld. Veel waardering voor Yoeroeke en Sven zelf, hoe ze uit deze nachtmerrie zijn gekomen. Stralend en gezond met een lieve kleine Mayuna! Prachtig!!! Lang leve de begeleiding van Oeroem Yolande! Om lang en gezond te blijfen leven. Hoera, hoera hoera !!!!!Ja, ho maar, zo is wel weer genoeg ouwe. Ouwe? Ik ben 82. Ik gebruik de supplementen ook en ik voel me met de dag jonger!!!!!!!
Reageren op een reactie


Koop luxe horloges nethland on zondag 15 juli 2018 11:11
Cork is a place that I have got to know for the first time and it sure is interesting to me for knowing about it.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment